Ezen a napon született Miley Cyrus amerikai énekesnő és színésznő - november 23

Miley Ray Cyrus (születési név: Destiny Hope Cyrus) amerikai énekes- és színésznő, dalszerző. A Disney csatornán a Hannah Montana című filmsorozattal lett ismert.

1992. november 23-án született Tennessee államban (USA).

Korai évek és karrierkezdet

Destiny Hope Cyrus 1992. november 23-án született Franklin-ben, ami Nashville külvárosa a Tennessee államban. Szülei Letitia Jean "Tish" (Finley) Cyrus és a country énekes Billy Ray Cyrus. Egy 200 ha-os farmon nőtt fel Franklin-ben. A nevét szüleitől kapta akik szerint a lányuk nagy és jó dolgokat fog véghez vinni az életben, a Smiley becenevet pedi azért kapta, mert csecsemőkorában rengeteget mosolygott. 2008-ban hivatalosan is átváltoztatta a nevét Miley Ray Cyrus-ra; középső nevével a politikus nagyapját, Ronald Ray Cyrus-t tünteti ki. Születése után 1 évvel, szülei titokban összeházasodtak 1993. december 28-án. Két gyerekük született még, Brandon és Noah. Cyrus idősebb testvérei Trace és Brandi, valamint féltestvére, Christopher. Christopher anyukájával, Kristin Luckey-val nőtt fel Dél-Karolina-ban. A Cyrus testvérek közül négyen léptek be szórakoztatóiparba; Trace, mint énekes és gitáros, Noah, mint színésznő és Brandi, mint modell. Cyrus keresztanyja Dolly Parton szintén a zenével foglalkozik.

Cyrus a Heritage Általános Iskolába járt. Keresztény hitben nevelkedett. Felnőtt koráig templomba járt és viselte tisztasági gyűrűjét. 2001-ben, mikor 8 éves volt, családjával átköltöztek Toronto-ba, Kanada-ba, amíg apja forgatta a Doc című televíziós sorozatot. Miután Billy Ray elvitte őt a Royal Alexandra Színházba, hogy lánya lássa a 2001-es Mirvish produkciót, a Mamma Mia!-t, Cyrus megfogta a kezét és elmondta neki: "Ez az amit csinálni akarok apu. Színésznő akarok lenni." Ezután elkezdte képezni színészi és énekesi tehetségét Toronto-ban, az Armstrong Acting Studio-ban. Első szerepe egy Kylie nevű lány volt a Doc-ban. 2003-ban szerepelhetett a fiatal Ruthie-ként, a Big Fish című filmben. Itt még Destiny Cyrus-ként jelent meg a neve. Ez idő alatt meghalgatták Taylor Lautnerrel együtt a The Adventures of Sharkboy and Lavagirl in 3-D című filmhez, de végül a Hannah Montana-t választotta

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Miley_Cyrus

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én